TRIJE PARTNERJI DELIMO ZNANJA IN ŠIRIMO OBZORJA V PROJEKTU ABS-NETWORK POD OKRILJEM PROGRAMA INTERREG

TRIJE PARTNERJI DELIMO ZNANJA IN ŠIRIMO OBZORJA V PROJEKTU ABS-NETWORK POD OKRILJEM PROGRAMA INTERREG

Projekt ABS Network plete mrežo znanja med slovenskimi in avstrijskimi strokovnjaki na področju učinkovitega koriščenja sončne energije.

Projektna ekipa, ki jo sestavljajo člani iz Tehniške univerze v Gradcu, podjetja Talum d.d. in podjetja Tiko Pro d.o.o., bo združila moči in dve leti intenzivno sodelovala – po eni strani z namenom razvoja t.i. STAF panela, po drugi strani z namenom ustvarjanja in širjenja mreže znanja.

abs-network-interreg...abs-network-interreg...

Temeljni cilj projekta je razvoj solarno termično aktiviranega fasadnega panela (STAF-panel), ki učinkovito koristi sončno energijo.

Projekt tako s prenosom znanja, krepitvijo raziskav in razvoja, rabo raziskovalno razvojne infrastrukture ter prenosom in izvajanjem rešitev na področju inovativnih raziskovalno razvojnih rešitev prispeva k izboljšanju čezmejnega sodelovanja in konkurenčnosti relevantnih deležnikov v programski regiji.

Interdisciplinarni pristop k projektu pa bo omogočil tudi nadaljnja projektna sodelovanja in spodbujal oblikovanje novih čezmejnih konzorcijev.

abs-network-interreg...

Share