FASADA V RAZNOLIKIH OBLIKAH & DIMENZIJAH

FASADA V RAZNOLIKIH OBLIKAH & DIMENZIJAH

Z različno debelino panelnih plošč si je načeloma mogoče zamisliti vse možnosti uporabe le-teh v fasadi. Vse različice pa so idealne za fasade novih stavb in za (toplotno) obnovo obstoječih objektov.

-    Prva opcija je (samonosna) struktura, ki se razteza od tal do stropa. Na voljo je tudi brez dodatne podkonstrukcije, in tako predstavlja najbolj ekonomičen način oblikovanja toplotne ovojnice.

-    Kot druga možnost bi bila uporaba plošče kot lupine za pritrditev, ne da bi se izgubila funkcija pridobivanja energije. Paneli so nameščeni na določeni razdalji od nosilne konstrukcije ali toplotne izolacije. To je po eni strani namenjeno prezračevanju gradnje na drugi strani in odstranitvi vodne pare iz notranjosti stavbe. Obloge iz kovinskih fasad, ki so trenutno na trgu, običajno namreč niso termično aktivirane.

-    Tretja možnost namestitve panelne plošče je njegova izvedba v konvencionalnih fasadnih sistemih različnih ponudnikov. Panel nadomesti navadno prozorne steklene elemente in deluje kot neprozorna komponenta, kjer je potrebno senčenje notranjosti in pridobivanje sončne energije.

Share