Dodatne prednosti fasadnih panelov

Dodatne prednosti fasadnih panelov

Trendi kažejo, da bo v prihodnjih desetletjih ključno čim bolj izkoristiti obnovljive vire energije. Poleg občutno zmanjšanega ogljičnega odtisa pa uporaba sodobnih tehnologij prinaša še druge neprecenljive prednosti. V najnovejši številki revije Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru - The Journal of Energy Technology so izpostavili še nekaj ključnih prednosti stenskih panelov.

Proizvodnja toplote je primarna funkcija fasadnih panelov. Zaenkrat sicer še niso dovolj razširjeni, vendar strokovnjaki verjamejo, da njihov čas še prihaja, saj so optimalna rešitev na področju ohlajanja in ogrevanja stavb. Dodatna prednost, ki je ni mogoče spregledati, sta tudi  boljša zvočna ter toplotna izolativnost.

Ko se bodo končni uporabniki začeli zavedati vsestranskih prednosti uporabe zidnih solarnih panelov, bo poraslo tudi povpraševanje. Zagotovo tudi zaradi dejstva, da jih je mogoče uspešno uporabiti v kombinaciji z obstoječimi sistemi (denimo toplotno črpalko, biomasnimi sistemi, ali geotermalnimi sistemi). Proizvodnja je zastavljena tako, da jih je mogoče izdelovati v velikih serijah, to pa nenazadnje pomeni dodatno zaposlovanje sposobnega kadra in nenazadnje gospodarsko rast.

 

Share