Arsanis Biosciences GmbH je tretje najuspešnejše podjetje za sofinanciranje instrumenta MSP v smislu finančne vrednosti

Arsanis Biosciences GmbH je tretje najuspešnejše podjetje za sofinanciranje instrumenta MSP v smislu finančne vrednosti

Odličen primer, da sredstva niso vezana samo na eno področje inovativnega delovanja. Več o možnostih izveste na dogodku, 2. 10. 2018, Graz: https://www.eventbrite.com/e/drei-europaische-spitzenpartner-erzahlen-ihre-erfolgsgeschichte-tickets-46281890380

Avstrijska družba Arsanis Biosciences GmbH je uvrščena na 3. mesto med 10. najboljšimi podjetji, ki se financirajo iz sredstev MSP. "Pro-Staph-ID" - Klinični biomarker in hitri diagnostični test za pljučnico, povezano z ventilatorjem. Ppovzročan jo Staphylococcus aureus - je njihov projekt za MSP instrument v 1. fazi:

Bolnišnične okužbe, kot je pljučnica, povezana z ventilatorjem (VAP), so povezane z nesprejemljivo visokimi stopnjami smrtnosti in spiralno povišujejo zdravstvene stroške. Staphylococcus aureus (S. aureus) je glavni človeški patogen in eden glavnih vzrokov za VAP in druge nozokomialne okužbe. Vitaleno za učinkovito zdravljenje in zdravljenje S. aureus VAP je uporaba ustreznih protimikrobnih terapij in profilaktičnih ukrepov. Združenja si prizadevajo za zmanjšanje širjenja odpornosti proti antibiotikom in povzročajo spreminjanje kliničnih smernic, tako da se vzročni patogen identificira pred začetkom zdravljenja z antibiotiki. Takšni pristopi se opirajo na diagnostične ukrepe za prepoznavanje okužbenih bakterij, ki potrebujejo le 24 ur za zaključek lastnega cikla. Zato bi zgodnja identifikacija pacientov s tveganjem razvijanja VAP skupaj z opisovanjem povzročiteljevega patogena, omogočila zgodnje zdravljenje in morebitno preprečevanje. Na koncu pa bi zmanjšali umrljivost in stroške zdravstvenega varstva. Splošni cilj tega projekta je klinično preverjanje novega biomarkerja, ki ga je opredelil Arsanis Biosciences, da bi identificirali paciente, ki bi lahko razvili S. aureus. Hkrati si prizadevajo razviti edinstven hiter diagnostični test, ki vključuje ta biomarker in zazna druge markerje, da bi opisali bakterije, da bi jih lahko uporabljali ob postelji, da bi identificirali te bolnike s tveganjem v enoti za intenzivno nego (ICU). Namen tega testa je, da zdravniku ICU zagotovi hitro obveščanje o zgodnjem kliničnem posegu. Med študijo izvedljivosti bodo ocenili tržno in klinično uporabnost diagnostičnega testa s pomočjo dialoga s KOL, zdravstvenimi delavci in končnimi uporabniki iz različnih bolnišnic EU. Prav tako bodo potrdili obliko in zasnovo diagnostičnega kompleta ter pripravili načrt za klinično študijo in odobritev. Ocenili bodo tudi vprašanja oblikovanja cen in povračil ter popolno analizo FTO za koncept.

 

Tema: Klinične raziskave za validacijo biomarkerjev in / ali diagnostičnih medicinskih pripomočkov

Projektna faza: faza 1

Skupni proračun: 71.429 €

Prispevek EU: 50.000 €

ID klicne številke: H2020-SMEINST-1-2014

Share