OPOMNIK: Vabimo vas na poslovno srečanje: Evropska sredstva & energetska učinkovitost

OPOMNIK: Vabimo vas na poslovno srečanje: Evropska sredstva & energetska učinkovitost

Sreda, 12 junij 2019, Maribor, Hotel City,  od 9h do 15h

Projekt ABS Network, ki je financiran v okviru programa V-A Interreg Slovenija – Avstrija, se je pričel junija 2017 in traja skupno 26 mesecev. Do njegovega zaključka nas čaka samo še zaključno poslovno srečanje, ki bo 12.6.2019 med 9. in 15. uro v Mariboru. 

S projektom ABS Network že slabi dve leti pletemo mrežo znanja med slovenskimi in avstrijskimi strokovnjaki na področju učinkovitega koriščenja sončne energije in energetske učinkovitosti.

 

Projektna ekipa v sestavi Tehniška univerza v Gradcu, Talum d.d. in Tiko pro d.o.o. bo predstavila rezultate razvoja solarno termično aktiviranega fasadnega (STAF) panela, ki učinkovito izkorišča sončno energijo.

 

Tekom projekta na poslovnih srečanjih širimo tako projektno mrežo znanja, kot tudi mrežo poslovnih kontaktov, in omogočamo udeležencem dogodkov, da skupaj z nami koncipirajo nove skupne projektne ideje. Cilj projekta je bil analizirati obstoječe tehnične rešitve na področju izkoriščanja sončne energije pri stavbnih ovojih, združiti dobljena znanja s strani institucij znanja in industrije, vzajemno oblikovati najnovejše tehnične predloge za izdelavo solarno termično aktiviranih fasadnih panelov. Ob zaključku projekta bomo predstavili prototip STAF panela in usmeritve za njegovo uvedbo v lokalnem in regionalnem okolju.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na zadnjem, 5. poslovnem srečanju v okviru projekta ABS Network. Tehnične podrobnosti o STAF panelu in še zadnjo možnost za pridobitev informacij, kako novim inovativnim projektom vdihniti življenje s pomočjo evropskih sredstev, bomo izdali v Hotelu City v Mariboru 12.6.2019.

 

Okvirni program dogodka - 

9:00 – 9:45Registracija udeležencev in jutranja kava

9:00 – 9:45 - Tiskovna konferenca -

9:45 – 12:30

- Predstavitev skupnih dosežkov TU Graz in Talum d.d. v okviru projekta

-Predstavitev izdelave prototipnega STAF panela, g. Günther Brodtrager, BRUCHA GmbH 

Gostujoči predavatelj prof. Jurij Avsec, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru -

Predstavitev projektnih dosežkov Tiko Pro d.o.o       

-  Gostujoči predavatelj TBC

12:30 – 13:15 - Kosilo, mreženje

13:15 – 14:30

- Tematska delavnica 1, TU Graz in Talum d.d.

- Tematska delavnica 2 – mreženje in priprava projektnih konceptov, Tiko Pro d.o.o..

 

Brezplačne vstopnice dobite na: https://www.eventbrite.com/e/evropska-sredstvaenergetska-ucinkovitost-fordermittel-energieeffizienz-tickets-59214992637?ref=ecount

Share