INOVATIVNOST in NAGRADA Jožefa MRAKA ZA INOVATIVNOST v gradbeništvu

INOVATIVNOST in NAGRADA Jožefa MRAKA ZA INOVATIVNOST v gradbeništvu

Inženirska zbornica Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Svetovna zveza inženirskih organizacij so pripravili Svetovni gradbeni forum 2019, ki je potekal od 8. do 11. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Svetovni gradbeni forum 2019: Odpornost stavb in infrastrukture je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Forum predstavlja velik dobrih praks inovativnih rešitev. Inovacije pa so lahko, kot že vemo, podprte z evropskimi sredstvi. Namreč, prav ta segment je pomemben za napredke v vseh sferah gospodarstva, kot tudi pripomore k dvigu življenjskega standarda.  In tako so finančni vložki tudi najbolj zanesljivo kdaj povrnjeni.

Peljesac-most

Ob zaključku prvega Svetovnega gradbenega foruma so podelili dve nagradi Jožefa Mraka. Prvo je za pelješki most prejel direktor podjetja PontingMarjan Pipenbaher, drugo pa za inovativnost pri gradnji objektov dr. Bruno Dujič, direktor podjetja CBD. Prejel jo je za razvoj postopkov pri celovitih prenovah, rekonstrukcijah in nadgradnjah objektov ter za izvedbo inovativne projektantske in tehnološke rešitve z uporabo veliko panelnega sistema iz križno lepljenih lesenih ploskovnih elementov XLAM pri nadgradnji hotela Terme v Čatežu.

terme-catez-inovativ...

Vir: finance.si

Slika Pelješac most, vir: http://www.avtomanija.com

Slika Inovativna gradnja hotela Terme Čatež, vir: https://gradbenistvo.finance.si

Share