Poslovno mreženje je pomemben košček v mozaiku inovativnosti podjetja

Poslovno mreženje je pomemben košček v mozaiku inovativnosti podjetja

V Slovarju slovenskega knjižnega jezika lahko preberemo, da gre za »vzpostavljanje in ohranjanje stikov, namenjenih izmenjavi informacij ter razvijanju poklicnih in družabnih interesov«, pri čemer dopušča tudi možnost spletnega mreženja.

Poslovni dogodki, ki jih izvajamo znotraj projekta ABS Network, so namenjeni inovacijskemu potencialu podjetij in omogočajo mreženje s podjetniki, ki vedo kako to početi in si z mreženjem pomagajo do novih poslov. Veste kako bi bilo, da bi vam na vsa vprašanja v povezavi z inovacijami in pridobivanjem nepovratnih sredstev odgovarjalo 5 strokovnjakov in jim za to ne bi bilo potrebno plačati? Temu so namenjeni razni dogodki. izkoristite njihov potencial. Raziskujte. družite se. Ne zamudite odlične možnosti za rast vašega podjetja, možnosti pridobivanja novih strank s priporočili, izvedeli boste veliko novega in spoznali podjetnike, ki se v svojem vsakdanu borijo z enakimi izzivi kot vi.

Za vas smo pripravili še nekaj konkretnih nasvetov

Bodite pripravljeni in spoznavajte nove ljudi

Že pred dogodkom premislite, katere stvari o svojem poslu lahko izpostavite med pogovorom s sogovorniki.  Bodite pripravljeni na vprašanja o vašem delu, zato si v mislih pripravite krajši opis s katerim boste lahko predstavili svoje delo. Preprečite dolg pogovor z znanimi ljudmi in se raje dogovorite za kasnejšo kavo. Imejte v glavi cilj, koliko ljudi želite spoznati. Predlagamo, da se zapletete v pogovor z vsaj dvema neznanima sogovornikoma.

Kako navezati prvi stik?

Povprašajte jih, kakšen se jim zdi dogodek. Odlična iztočnica za nadaljevanje razpredanj o aktualnih temah in poslu. Druga odlična poteza je nudenje pomoči in dajanje komplimentov.

Konec dogodka pomeni začetek dela

Preverite prejete poslovne vizitke (upam, da svojih niste pustili doma!), zaženite računalnik, prijavite se v LinkedIn in poiščite kontakte, ki ste jih ustvarili. Mreženje je nenehno delo, ki vključuje ohranjanje stikov.

 

Uspešno mreženje želimo.

Share